Οι σκοποί μας

 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ε Κοιν.Σ.Επ.
τηλ. 2105127764, κιν 6970360025, email hellengtee.coop@gmail.com
      Η αξιοποίηση του εργασιακού δυναμικού των Μηχανικών μελών ΤΕΕ αλλά και γενικότερα τεχνικών της οικοδομής και της βιομηχανίας στην προαγωγή, διάδοση και αξιοποίηση της γνώσης του πολιτισμού και της τεχνολογίας πάνω σε θέματα παραγωγής για την προκοπή και ευημερία της Κοινωνίας.
      Τελικά την πρακτική ενίσχυση της προοπτικής θεσμοποίησης της Κοινωνίας, δηλαδή της Δημοκρατίας τελικά.
    1. Αποκατάσταση λειτουργικότητας και επαναλειτουργία δομών βιοτεχνικών, βιομηχανικών και πρωτογενούς παραγωγής που ακινητοποιήθηκαν για διάφορους λόγους στο πνεύμα της Κοινωνικής προσφοράς .
    2. Εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη υλικών και μεθόδων για παραγωγή βελτιωτικών σκυροδέματος, τσιμεντοκονιαμάτων και επιχρισμάτων με αξιοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων της Η/Β πούδρας με βάση πολυμερή και οξείδια μετάλλων.
    3. Αξιολόγηση για φθορές μικρορωγμές, διαβρώσεις, κακοτεχνίες που πιθανόν υφίστανται και υπό το φως των ευρημάτων του ολοκληρωμένου αυτού ελέγχου, υποβολή προτάσεων για βελτίωση, αναβάθμισης της αντισεισμικής επάρκειας και θωράκισης του εκάστοτε κτιρίου. Επί τόπου έλεγχος κτιρίων, με υπερ­σύγ­χρο­νο ιδιόκτητο εξοπλισμό, προκειμένου να μετρηθεί η δομοστατική και αντισεισμική φέρουσα ικανότητα του, ως έχει σήμερα.
    4. Η ενίσχυση και η συνεργασία με άλλες συλλογικότητες που εργάζονται για την διατήρηση και ανάδειξη του περιβάλλοντος για την Ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και της τοπικής απασχόλησης, με την παροχή επιστημονικής και τεχνικής βοήθειας σε επίπεδο μελέτης και κατασκευής έργων για την επωφελή για τον Δήμο και τους δημότες διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ανάδειξη και συντήρηση πρασίνου με την δημιουργία και διαχείριση θεματικών χώρων, πάρκων, κτηρίων, παραδοσιακών χωριών υπό εγκατάλειψη, ξενώνων, και την διάδοση και υποστήριξη έγκριτων συμπληρωματικών τεχνικών υγείας και ευεξίας.
    5. Συμμετοχή κι ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων και θεσμών κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης . Όπως η διεκδίκηση και προστασία τόσο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όσο και της περιουσίας των μετόχων του τέως ΤΣΜΕΔΕ, τόσο των ενεργών μηχανικών όσο και των συνταξιούχων μηχανικών με κάθε νόμιμο μέσο. Γενικά η διεκδίκηση και προστασία όλων των νόμιμων δικαιωμάτων των μετόχων που απορρέουν από νομικές διεκδικήσεις και απαιτήσεις.
    6. Ιδιαίτερη δραστηριότητα στην αρωγή συλλογικοτήτων πολιτών και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης με δοκιμασμένες πανευρωπαικά τεχνικές και μεθόδους διαχείρησης των στερεών απορριμάτων με τρόπο ώστε οι συλλογικότητες ή οι Δήμοι να έχουν σημαντικό εισόδημα προς όφελος των δημοτών με συλλογή στην πηγή, ανακύκλωση και σύγχρονες μεθόδους αξιοποίησης. Εργαλείο το οικονομικό κίνητρο για τους πολίτες παράλληλα με την προώθηση και υποστήριξη της οικολογικής συνείδησης που ήδη εκδηλώνεται και μαλιστα χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο με τους μπλε κάδους.
    7. Διοργάνωση σεμιναρίων στα σχολεία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο παραπάνω θέμα οικολογίας αλλά και κοινωνικής ευθύνης.
    8. Προώθηση εξαγωγών Ελλήνων παραγωγών τεχνικών προιόντων, όπως π.χ. της ΑΛΚΟΛΟΡ που ήδη κατασκευάζει και έχει εξάγει μηχανήματα για την βιομηχανία Αλουμινίου στην Μέση Ανατολή, Αυστραλία, ΗΠΑ και Ευρώπη.


Σχόλια

  1. Οικονομοτεχνικές μελέτες και προτάσεις στους Δήμους για την διαχείρηση των αστικών αποβλήτων – σκουπιδιών με βάση την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση των οργανικών, αναερόβιας διαδικασίας για παραγωγή αέριων καυσίμων και τέλος καύση των υπολοίπων για παραγωγή ενέργειας. Κίνητρο για τους Δήμους είναι έσοδα αντί έξοδα για τους Δήμους και οικονομική ανταπόδωση για τους δημότες.
    Προτάσεις συμβάσεων με τους Δήμους για την ανάληψη από την ΚΟΙΝΣΕΠ μας της διαχείρησης και λειτουργίας των μονάδων διαχείρησης – αξιοποίησης των σκουπιδιών για λογαριασμό των Δήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη υλικών και μεθόδων για παραγωγή βελτιωτικών σκυροδέματος, τσιμεντοκονιαμάτων και επιχρισμάτων με αξιοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων της Η/Β πούδρας με βάση πολυμερή και οξείδια μετάλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιοποίηση υπάρχοντος εργαστηριακού εξοπλισμού της ΤΕΣΤ-ΜΠΕΤΟΝ ιδιοκτησίας μέλους μας για τον έλεγχο ποιότητας και τεχνικών χαρακτηριστικών του σκυροδέματος, των τσιμεντοκονιαμάτων, επιχρισμάτων και υλικών εκτοξευόμενου μπετόν (Γκανάιτ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου