ΠΆΡΝΙΣ, Ορειβατικό Κέντρο Διαμονής και Πεζοπορίας


Τμήμα Β' 6ου Τομέα                      Οικολογία και Ευζήν


ΠΆΡΝΙΣ, Ορεινό Κέντρο Διαμονής και Πεζοπορίας
PARNIS, Mountain Center for Accomodation and Hiking
Σταθμός υποστήριξης πεζοπόρων του βουνού (hikers) στις πολλές διαδρομές που ξεκινάνε από την θέση οδός Ημαθίας 3 στην άνω άκρη του οικισμού των Θρακομακεδόνων  σε υψόμετρο 510 / 560 μέτρων.
. Διαμονή ορειβατών και πεζοπόρων από Ελλάδα και εξωτερικό σε οικίσκους – κορμόσπιτα από κορμούς δένδρων τύπου Φιλανδικό σπίτι σε ενοικίαση με το σύστημα airbnb ή ισοδύναμο.
. Υπηρεσίες φύλαξης/απασχόλησης παιδιών 2 έως 7 ετών και ηλικιωμένων που δεν μπορούν να
ακολουθούν τους περιπατητές στις διαδρομές του βουνού
. Υπηρεσίες οδηγού για τους περιπατητές αναρριχητές με κόστος 35 ευρώ ανά περιπατητή, οδηγό και διαδρομή.
Για γκρουπ μέχρι 8 άτομα 2 οδηγοί και για πάνω από 8 άτομα 3 οδηγοί.
. Υπηρεσίες εκπαίδευσης σε αναρρίχηση με σκοινιά μέσα στο οικόπεδο το οποίο έχει κατάλληλα βραχώδη τμήματα αλλά και γύρω στο δάσος. Επίσης υπηρεσίες ενοικίασης ατομικού εξοπλισμού αναρρίχησης.
. Υπηρεσίες αναγνώρισης άγριων χόρτων και βοτάνων σε αφθονία μέσα και έξω από το οικόπεδο. Βοτανόκηπος
. Εξοπλισμός αναρρίχησης για ενοικίαση,
. Υπαίθριο αμφιθέατρο πάνω στους διαμορφωμένους βράχους για 60 άτομα:





Πισίνα στην πρόσοψη
Αν χρειάζεστε οδηγό για το μονοπάτι σε όλη σας την πορεία απευθυνθείτε σε εμάς να το κανονίσουμε, ήδη από σήμερα, πριν συμπληρωθούν τα έργα του σταθμού.
Γευτείτε τις χαρές της φύσης, το αξίζετε !

Όπως φαίνεται η πρόσοψη του οικοπέδου στην Ημαθίας 3 με υψόμετρο 520 μέτρα, παρατηρώντας μέσα από το οικόπεδο πριν τις εργασίες διαμόρφωσης πρόσοψης. Στα 50 μέτρα στάση αστικού λεωφορείου.
  
Εργασίες διαμόρφωσης πρόσοψης με παραδοσιακό πέτρινο τοίχο και διαμόρφωση εσωτερικού
πλατώ/πάρκιν τον Οκτώβριο 2018

Δορυφορική άποψη. Με κίτρινο βέλος η πρόσοψη επί της Ημαθίας 3. Με κόκκινη γραμμή ένα από τα μονοπάτια που ξεκινάνε από το Ορειβατικό Κέντρο

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σχέδιο μας ανοίξαμε ένα λογαριασμό στην Paypal
προσφέροντας αντίδωρα σε αντάλλαγμα της συνεισφοράς σας μέσω του κουμπιού DONATE στην δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας.


Έναντι αντίδωρων ίσης αξίας, συνεισφορά σας για την κατασκευή του Ορεινού Κέντρου Διαμονής και Πεζοπορίας στην Πάρνηθα

Αντί το εικονίδιο 

απλά πατάτε στον σύνδεσμο της Paypal: 

Εκεί επιλέγετε το ποσό που αντιστοιχεί με ένα αντίδωρο επιλογής σας, ενώ δηλώσετε το email σας ώστε να επικοινωνήσουμε για την παραλαβή του αντίδωρου.  

(Εναλλακτικά για τα αντίδωρα μπορείτε να τα έχετε και απ’ ευθείας μετά από συνεννόηση με τον συντονιστή μας τηλ 6970 360025 και ημέιλ hellengtee.coop@gmail.com)

Αντίδωρο 1: Για συνεισφορά σας των 35 ευρώ: οδηγό για εσάς 1 άτομο, μέχρι και 5ωρη πορεία σε μονοπάτι επιλογής σας που ξεκινάει από το Parnis. Διαθεσιμότητα άμεση τα Σ/Κ.  Διαθέσιμη ποσότητα 10 αντίδωρα.

Αντίδωρο 1α: Για συνεισφορά σας των 70 ευρώ: οδηγό για 1 ζευγάρι, μέχρι και 5ωρη πορεία σε μονοπάτι επιλογής σας που ξεκινάει από το Parnis. Διαθεσιμότητα άμεση τα Σ/Κ.  Διαθέσιμη ποσότητα 10 αντίδωρα.

 Βίντεο Παρουσίασης https://youtu.be/gqt1OjlEOMg



 (Για ομάδες άνω των 8ατόμων κανονισμοί ασφαλείας επιβάλλουν 3 οδηγούς. Υπολογίστε κόστος 35 ευρώ ανά περιπατητή και οδηγό γενικά).

Αντίδωρο 2: Για συνεισφορά σας 200 ευρώ:  Μια 3διάστατη αρχιτεκτονική φωτορεαλιστική απεικόνιση σε μέγεθος Α3 της τελικής μορφής του διαμορφωμένου χώρου του Parnis. Έργο του μέλους μας αρχιτέκτονα και ζωγράφου Σταύρου Βιδάλη. Περιλαμβάνει τα διαμορφωμένα μονοπάτια και τα σημεία περισυλλογής, διαλογισμού και απόλαυσης της πανοραμικής θέας που έχετε από το Parnis σε όλο το λεκανοπέδιο από τον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό τον Υμηττό και την Πεντέλη.

Αντίδωρο 3: Για συνεισφορά σας των 620 ευρώ, Διαμονή σε πολυτελές διαμέρισμα με την εγγύηση της Airbnb για 1 ζευγάρι και μία εβδομάδα B/B μαζί και το αντίδωρο 1α για τις 2 από τις 7 ημέρες διαμονής.


Αντίδωρο 4: Για συνεισφορά σας 2.000 ευρώ:  1 Πίνακας ζωγραφικής  του Σταύρου Βιδάλη, κατ' επιλογήν από πρόταση του 5 πινάκων, διαστάσεων 1 επί 1,5 μέτρων περίπου. Δείγματα της δουλειάς του στο http://vidalisart.blogspot.gr/ Διαθέσιμοι 5 πίνακες άμεσα. Σχετικό και το λινκ https://www.saatchiart.com/account/artworks/1138026


Αντίδωρο 5: Για συνεισφορά σας 600 ευρώ θα έχετε άμεσα:  Ερευνητικές υπηρεσίες μη καταστροφικών ελέγχων του υφιστάμενου κτηρίου που σας ενδιαφέρει (σπιτιού σας) προκειμένου με υψηλή αξιοπιστία να μετρηθεί ο δείκτης αντισεισμικότητας του φέροντος οργανισμού (υποστυλώματα, δοκοί, πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος). Οι διπλωματούχοι εξειδικευμένοι δομοστατικοί πολιτικοί μηχανικοί που επανδρώνουν την «ΚοινΣΕπ Σύμπραξη Μηχανικών ΤΕΕ » τυγχάνουν ιδιοκτήτες υπερσύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού, διαθέτουν δε 20ετή και πλέον εμπειρία στον τομέα τεστ, επισκευής, αποκατάστασης, ενίσχυσης κατασκευών μετά από σεισμό, πυρκαγιά, διάβρωση, καθίζηση και παρεμφερείς ζημίες.  Θα ακολουθεί τεχνική έκθεση αξιολόγησης αποτελεσμάτων των ερευνών καθώς και πολύ συγκεκριμένες δομοστατικές συμβουλές-οδηγίες-προτάσεις για την βελτίωση-αποκατάσταση του ερευνώμενου κτηρίου καθώς και ακριβής προκοστολόγηση των εργασιών που πιθανόν απαιτηθούν.
Διαθεσιμότητα άμεση.
Σχετικά στο https://hellenicengineerscooptee.blogspot.gr/p/blog-page_90.html και το

Αρχικό σχέδιο για την οικοδομική άδεια περίφραξης
Ήδη χωματουργικές εργασίες στην πρόσοψη με βάση την άδεια περίφραξης

Τον Ιούλιο 2019 μελετήσαμε και την δυνατότητα εκσκαφής χαμηλότερα ώστε να ελαττωθεί το κόστος εκβραχισμού το οποίο έτσι δεν θα ξεπεράσει τις 20.000 Ευρώ με μοντέρνες μεθόδους εκτονούμενων υλικών ου θρυμματίζουν αθόρυβα και ακίνδυνα τους βράχους.
Η λύση αυτή παρουσιάζεται σχηματικά παρακάτω.
Η θέα έτσι και αλλιώς είναι απεριόριστη ήδη από το χαμηλότερο επίπεδο εκσκαφής.




Σχόλια

  1. Σημαντική επιτυχία η αποδοχή μας ως μέλους του Mountain Partnership του οργανισμού FAO του ΟΗΕ.
    Συνημμένη η επιστολή καλωσορίσματος ως μέλους

    Rome, 20 February 2019
    Dear Mr Vamvakousis,
    We are very pleased to welcome the Hellenic Engineers Cooperative as a member of the Mountain Partnership. We look forward to working together with the common goal of achieving sustainable mountain development around the world. We encourage the exchange of knowledge, information, expertise and resources among our global membership, and to that end invite you to propose and take part in initiatives that improve the quality of life and sustain healthy environments in the world’s mountain regions. We are confident that the Hellenic Engineers Cooperative will not only benefit from what the Partnership has to offer, but will also contribute significantly to realizing our agreed upon objectives and vision.
    Please be reminded that membership is for four years, after which it may be renewed. Your membership will expire in February 2023.
    We encourage you to visit the Mountain Partnership website for news, events and information about the activities and members of the Mountain Partnership.
    We appreciate the commitment, energy and broad experience that the Hellenic Engineers Cooperative will bring to this international alliance.
    Sincerely,
    Yuka Makino
    Coordinator
    Mountain Partnership Secretariat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο θεματικός Τουρισμός είναι ο τομέας που θα μπορέσει να ανακάμψει συντομότερα μετά την κρίση της πανδημίας του COVID
    Το project PARNIS απευθύνεται σε ορεσίβιους ασκούμενους και αθλητές οι οποίοι διακρίνονται για την τόλμη και λατρεία τους στις φυσικές δραστηριότητες.
    Είναι άτομα που γρήγορα θα επανέλθουν στις φυσικές τους δραστηριότητες.
    Η προμελέτη μας είναι σε 2 επίπεδα, Α, το χωροταξικό-αρχιτεκτονικό και Β, το οικονομικό.
    Α) Λεπτομέρειες στο link https://hellenicengineerscooptee.blogspot.com/2018/12/parnis-mountain-accommodation-and.html
    και
    Β) Λεπτομέρειες στο link https://hellenicengineerscooptee.blogspot.com/2019/11/approach-to-feasibility-features-of.html

    Η απόδοση έχει βασιστεί σε μάλλον χαμηλή τιμή ημερήσιας ενοικίασης μόνο 50 ευρό το δίκλινο / ημέρα.
    Ας ληφθεί υπ' όψιν ότι το μέγεθος της αγοράς είναι περί τις 500.000 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα τον χρόνο και το PARNIS θα μπορεί να εξυπηρετήσει το πολύ 3.000 / έτος.

    Το πλεονέκτημα της επένδυσης αυτής είναι ότι δεν υπάρχει άλλο μεγάλο βουνό με δικό του περιβάλλον στην Ελλάδα που να είναι τόσο κοντά σε μεγάλο αστικό κέντρο, μόλις 27 χλμετρα από το κέντρο της πόλης. Μιας πόλης σαν την Αθήνα η οποία έχει κάπου 5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες ανά έτος.

    Στην οικονομοτεχνική μας προσέγγιση υποθέσαμε μόνο 50% πληρότητα ενώ με κατάλληλο μάρκετιν θα μπορούσε να είναι κοντά στο 100% καθ' όλο το έτος.
    Δηλαδή εκτιμούμε ότι μια απόδοση κεφαλαίου τουλάχιστον 15% /έτος είναι εφικτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου