Sector 6

6ος Τομέας: 
Αναβάθμιση κοινωνικών θεσμών και επιμόρφωση πολιτών

Επικαιροποίηση Α' τμήματος    Μάιος 2019
Ακαδημία Ελληνισμού και Δημοκρατίας
Βασικοί άξονες και θέματα έρευνας της Ακαδημίας και Πρόταση θεμάτων για διερεύνηση από μέλη, επιστήμονες, ενδιαφερόμενους γενικά ή φοιτητές πολιτικών επιστημών:

_ Αξίωμα: Ο Ελληνισμός είναι η μαγιά της Δημοκρατίας. Η ύπαρξη του είναι προϋπόθεση επανίδρυσης της. Διερεύνηση
_Συλλογική νοημοσύνη, πόσο σημαντική για την επιτυχή λειτουργία της Δημοκρατίας υπέρ της Κοινωνίας 
Διερεύνηση
_ Συλλογική αποχαύνωση, μήπως είναι το αποτέλεσμα και εργαλείο επικράτησης της Ολιγαρχίας διαχρονικά εδώ και 2.341 χρόνια ; Διερεύνηση
_Η συλλογική νοημοσύνη επιβεβαιωμένο φαινόμενο στο ζωικό βασίλειο μπορεί να εκδηλωθεί με την ίδια επιτυχία και μεταξύ των ανθρώπων; Και αν ναι, μήπως αυτό είναι δυνατόν μόνο σε καθεστώς Δημοκρατίας ;. Διερεύνηση
_Στους ανθρώπους η απόφαση παίρνεται με βάση το συναίσθημα κατά 80% και όχι την λογική. Έρευνα για επιβεβαίωση ή απόρριψη αυτής της διαπίστωσης ψυχολόγων και ψυχιάτρων που προφανώς προβληματίζει ιδίως για τα συστήματα της ολιγαρχίας σήμερα. Η συλλογική νοημοσύνη σε καθεστώς Δημοκρατίας θα μπορούσε να είναι το αντίδοτο ; Διερεύνηση
_Τα ΜΜΕ παγίδα της λογικής και εργαλείο αποχαύνωσης ; Διερεύνηση
_Επικοινωνιολογία και Ολιγαρχία σήμερα: Διερεύνηση 
_Δογματισμός, Φιλοσοφία, Δημοκρατίασχέσεις, συμβατότητα.
_Θέσει αριστοκράτης σε καθεστώς Δημοκρατίας. Μπορεί να συνεισφέρει υπέρ της Κοινωνίας;
_ Ο Γκεόργκι Δημητρόφ στον ορισμό που έδωσε το 1935 για τον φασισμό λέει: "..Ο φασισμός είναι η κυβέρνηση του ίδιου του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Είναι μια οργανωμένη σφαγή της εργατικής τάξης και του επαναστατικού κομματιού της αγροτιάς και της διανόησης..." 
Ισχύει αυτό σήμερα ; Διερεύνηση

Θετικά διακείμενοι, δάσκαλοι και υποστηρικτές της Ακαδημίας:
Δρ Γιώργος Κοντογιώργης, Καθηγητής πολιτικών επιστημών
Δρ Μαρία Τζάνη, καθηγήτρια Παν/μίου
Δρ Ιωάννης Καρακώστας, νομικός, φιλόσοφος
Αθανάσιος Δρούγος, διεθνολόγος
Εργείλαος Τσιπάς, φιλόλογος, μηχανικός
Λεκάκης Γεώργιος, ιστορικός
Διαβάτης Γιάννης, Δημοσιογράφος
Ευρύμαχος Σερέτης, Μηχανολόγος Μηχανικός
Κων/νος Πάγκαλης, συγγραφέας, εκδότης


Β' τμήμα: 
Οικολογία και Ευζήν

    Α)  Carob tree, a forest fire protection tool
We refer to the report
POSSIBLE ROLE OF CAROB TREE (Ceratonia siliqua L.) IN FIRE PROTECTION OF AGROFOREST SYSTEMS OF CROATIAN SOUTH ADRIATIC ISLANDS REGARDING THE SIMILARITIES WITH OTHER MEDITERRANEAN COUNTRIES, a research by Croatian scientists.
Croatia and Greece have similar risks for forest fires.
There are other trees also suitable for forests fire protection but the carob tree has very similar development and need same humidity conditions with the pines.  Therefore it could be used for reforestations instead of the pines.

See the attached report of the Croatian scientists.

Β) Sustainable development of mountains economy could be helped by providing incentives to mountain populations/races. In Pindus Mountain in Greece there are two such distinct populations:

                                      The Sarakatsans and the Vlachs (or Armans).


ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑς ΣΤΗΝ Mountain Partnership του ΟΗΕ κάνουμε έρευνα για ορεσίβιες φυλές στα βουνά μας, ιδιαίτερα του Βλάχους και τους Σαρακατσαναίους στην Πίνδο.

Στους βλαχόφωνους συμπεριλαμβάνονται αγωνιστές εναντίον της τουρκοκρατίας, όπως ο Ρήγας Φερραίος, Γιωργάκης Ολύμπιος, και πιθανώς ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Παραδείγματα Βλάχων στο ΕΑΜ, ήταν ο Αλέξανδρος Σβώλος και Ανδρέας Τζήμας.
Βλάχοι ήταν διαπρεπείς λόγιοι όπως ο Κώστας Κρυστάλλης και Χρήστος Ζαλοκώστας αλλά και σύχγρονοι λαϊκοί συνθέτες, όπως ο Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Μπάμπης Μπακάλης, και Μητροπάνος.
Εμπορευόμενοι στα Βαλκάνια, πολλοί πλούτισαν κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, και Βλάχοι ήταν πολλοί από τους εθνικούς ευεργέτες, όπως ο Νικόλαος Στουρνάρης, Γεώργιος Αρσάκης, Μιχαήλ και Γεώργιος Τοσίτσας, Γεώργιος Σίνας.
Ο Σιμων Σίνας χρηματοδότησε την ανέγερση της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ ο Γεώργιος Αβέρωβ συνέδραμε οικονομικά στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Βλάχοι ήταν πρωθυπουργοί και πρόεδροι όπως ο Ιωάννης Κωλεττης (1773-1847), υπουργοί (όπως ο Ευάγγελος Αβέρωφ) και αμέτρητοι βουλευτές. Χωρίς να το καταλάβει η πλειοψηφία, οι κυβερνήσεις της χώρας βρέθηκαν πολλές φορές υπό τον έλεγχο αυτής της «μειονότητας».
Πώς συμβιβάζονται όλα αυτά; Το θέμα είναι εξαιρετικά πολιτικοποιημένο. Οποιος διαβάζει τις δημοσιεύσεις των τελευταίων 100 χρόνων, συχνά παρασύρεται από ένα κυκεώνα παθιασμένων λέξεων. Οι αναφορές των βυζαντινών χρονογράφων, περιγραφές ξένων περιηγητών, τραγούδια και έθιμα αναλύονται εξονυχιστικά. Ειδικά περιστατικά γενικεύονται, και τα ιστορικά κενά συμπληρώνονται και ερμηνεύονται ανάλογα με την πολιτική ιδεολογία του κάθε συγγραφέα. Γενικά, οι ελληνικές δημοσιεύσεις δεν αφήνουν καμμιά αμφιβολία για την ελληνικότητα των Βλάχων, ενώ αλλες δεν αφήνουν αμφιβολία για την ιδιαίτερη ταυτότητα τους και μη ελληνική καταγωγή τους. 
Εδώ σχετικός ιστότοπος:


B)   Other sustainable development of mountains’ activities could be the hiking and mountaineering facilities near big tourist markets like our PARNIS project: 

https://hellenicengineerscooptee.blogspot.com/2018/12/parnis-mountain-accommodation-and.html


6ος Τομέας: 
Αναβάθμιση κοινωνικών θεσμών και επιμόρφωση πολιτών
Α' τμήμα: 
Ακαδημία Ελληνισμού και Δημοκρατίας

Το μακροπρόθεσμο συμφέρον κάθε επαγγελματία είναι παράλληλα με το δικό του συμφέρον, να φροντίζει για την ενίσχυση της Κοινωνίας πολιτών.
Ιδιαίτερα σήμερα όπου οι Κοινωνίες έχουν να αντιμετωπίσουν μια τεράστια έξαρση του ατομικισμού ως αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου των αργυραμοιβών.
Ας θυμόμαστε τον Ιησού όταν τους έδιωχνε από τον Ναό με το φραγγέλιο.
Τμήμα Α' του 6ου Τομέα              Ακαδημία Ελληνισμού και Δημοκρατίας
Έρευνας και επιμόρφωσης πάνω σε θέματα πολιτικής επιστήμης και ειδικότερα στο μέγιστο θέμα της Δημοκρατίας. Θέμα ζωής ή θανάτου πλέον για την Κοινωνία και τον Ελληνισμό.
Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση των οργανωτών και μελών της Ακαδημίας για σχηματισμό ή υποβοήθηση σχηματισμού πολιτικής παράταξης ή κόμματος, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες και όρους του σημερινού συστήματος κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας.
Ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους είναι να προστατεύσουμε αλλά και να αποκαταστήσουμε τις έννοιες που αφορούν την Κοινωνία και οι οποίες υφίστανται επίθεση από κύκλους που αντιμάχονται την Δημοκρατία και την Ελληνική γλώσσα, ύψιστο εργαλείο της ελληνικής φιλοσοφίας και διανόησης.
Η Ακαδημία Ελληνισμού και Δημοκρατίας θα φιλοξενηθεί στην έδρα της ΚοινΣΕπ, στην Λένορμαν 82 στον Κολωνό και κοντά στην αντίπαλη Ακαδημία του ολιγαρχικού Πλάτωνος.
Διάφορα σχετικά κόστη όπως και η διαμόρφωση υπαίθριου αμφιθέατρου στους Θρακομακεδόνες θα γίνει με την βοήθεια ιδίων πόρων και χορηγών.
Σχετική η σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/agonistes.dimokratias/
Διαλέξεις και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σχετικές με την Δημοκρατία και τις δυνατότητες επανίδρυσης της θα μπορούν να γίνονται και σε αμφιθέατρο στον χώρο δασικού περιβάλλοντος εντός κατάλληλα διαμορφωμένου οικοπέδου στους Θρακομακεδόνες στην οδό Ημαθιας 3. 
Η Ακαδημία παράλληλα με την διδασκαλία και επιστημονική πολιτική έρευνα σε θέματα Δημοκρατίας δηλαδή θεσμοθέτησης της Κοινωνίας, έχει στους σκοπούς της ακριβώς την φροντίδα ενίσχυσης της Κοινωνίας ώστε να απαλλαγεί των συνεπειών της υποταγής της σήμερα στις ολιγαρχικές δυνάμεις. Έτσι με ε βάση χορηγίες από υγιείς παραγωγικούς φορείς φροντίζει για την ενίσχυση Κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών τρίτων όπως:
Το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού http://www.mkiellinikou.org/, Τα χωριά SOS http://www.sos-villages.gr/, Το Χαμόγελο του Παιδιού https://www.hamogelo.gr/, Η Κιβωτός του Κόσμου http://www.kivotostoukosmou.org/el/ .
Στον ιστότοπο μας ως παρακάτω σύνδεσμος γίνεται μια παρουσίαση της μη κερδοσκοπικής επιχείρησης μας: https://www.hellenic-engineers-cooperative.com/ Είναι η Κοιν.Σ.Επ. Σύμπραξη Μηχανικών ΤΕΕ όλων των ειδικοτήτων που έχει την ευθύνη για την διεκπεραίωση των απαραίτητων για τον σκοπό διεργασιών. 
Σχετικές οι σελίδες:     
Διαλέξεις και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σχετικές με την Δημοκρατία και τις δυνατότητες επανίδρυσης της θα μπορούν να γίνονται και σε αμφιθέατρο στον χώρο δασικού περιβάλλοντος εντός κατάλληλα διαμορφωμένου οικοπέδου στους Θρακομακεδόνες.
Επιμόρφωση πολιτών σε γνωστικά αντικείμενα που επιβεβαιώνουν την βαθύτερη διασύνδεση και αλληλεξάρτηση των αξιών του Ελληνισμού και της Δημοκρατίας. Παράλληλα με την ανάδειξη και προστασία βασικών εννοιών που σήμερα υφίστανται δόλια διαστρέβλωση από ολιγαρχικό πολιτικό προσωπικό και τα ΜΜΕ.
Ενότητες σε γενικές γραμμές:
- Εμβάθυνση στις βασικές έννοιες όπως Πολίτης, Κοινωνία, Εθνική κυριαρχία, Κράτος, κ.ο.κ.
- Είναι δημοκρατική η διαδικασία επιλογής βουλευτών με ψηφοφορία ή μάλλον μια καθαρά ολιγαρχική διαδικασία ;
- Μήπως θα πρέπει να δούμε πως επιλέγονταν οι νομοθέτες στην Δημοκρατία όπως αυτή γεννήθηκε στην Αθήνα ;
- Ψηφίζουμε πρόσωπα ή μήπως τα κυβερνητικά προγράμματα για τα οποία τα υποψήφια πρόσωπα μας καλούν να τους ψηφίσουμε ;
- Σχέση μεταξύ εθνικής/κρατικής κυριαρχίας και δημοσίου συμφέροντος

- Θεσμοί στην πολιτική επιστήμη: Οικογένεια, υπηκοότητα, ιθαγένεια, δημόσιο συμφέρον, κ.ο.κ.
Η Ακαδημία θα παρέχει συνδρομή μας προς φοιτητές πολιτικών επιστημών για τις διπλωματικές ή άλλες εργασίες τους.
Επίσης θα έχει επαφές με την ομογένεια για την οργάνωση σεμιναρίων εκεί όπου ζουν στο εξωτερικό.
Βασικές μας αναφορές τα βιβλία και οι εργασίες του καθηγητή Γιώργου Κοντογιώργη,  και άλλων άξιων δασκάλων όπως π.χ. τα βιβλία Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ του ιστορικού Χρήστου Ρήγα και η ΜΕΤΕΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ του ελληνιστή Πέδρο Ολάγια, όπως επίσης και οι εργασίες του Γιώργου Λεκάκη για τους θησαυρούς του Ελληνισμού.

Βασικοί άξονες και θέματα έρευνας της Ακαδημίας και Πρόταση θεμάτων για διερεύνηση από μέλη ή και φοιτητές πολιτικών επιστημών:
_Συλλογική νοημοσύνη, πόσο σημαντική για την επιτυχή λειτουργία της Δημοκρατίας υπέρ της Κοινωνίας 
Διερεύνηση
_Θέσει αριστοκράτης σε καθεστώς Δημοκρατίας. Μπορεί να συνεισφέρει υπέρ της Κοινωνίας;
_Η συλλογική νοημοσύνη επιβεβαιωμένο φαινόμενο στο ζωικό βασίλειο μπορεί να εκδηλωθεί με την ίδια επιτυχία και μεταξύ των ανθρώπων; Και αν ναι, μήπως αυτό είναι δυνατόν μόνο σε καθεστώς Δημοκρατίας ;. Διερεύνηση
_Στους ανθρώπους η απόφαση παίρνεται με βάση το συναίσθημα κατά 80% και όχι την λογική. Έρευνα για επιβεβαίωση ή απόρριψη αυτής της διαπίστωσης ψυχολόγων και ψυχιάτρων που προφανώς προβληματίζει ιδίως για τα συστήματα της ολιγαρχίας σήμερα. Η συλλογική νοημοσύνη σε καθεστώς Δημοκρατίας θα μπορούσε να είναι το αντίδοτο ;
_Τα ΜΜΕ παγίδα της λογικής και εργαλείο αποχαύνωσης ; Διερεύνηση
_Επικοινωνιολογία και Ολιγαρχία σήμερα: Διερεύνηση 
_Δογματισμός, Φιλοσοφία, Δημοκρατία, σχέσεις, συμβατότητα.
_ Ο Γκεόργκι Δημητρόφ στον ορισμό που έδωσε το 1935 για τον φασισμό λέει: "..Ο φασισμός είναι η κυβέρνηση του ίδιου του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Είναι μια οργανωμένη σφαγή της εργατικής τάξης και του επαναστατικού κομματιού της αγροτιάς και της διανόησης..." 
Ισχύει αυτό σήμερα ;
Θετικά διακείμενοι, δάσκαλοι και υποστηρικτές της Ακαδημίας:
Δρ Γιώργος Κοντογιώργης, Καθηγητής πολιτικών επιστημών
Δρ Μαρία Τζάνη, καθηγήτρια Παν/μίου
Δρ Ιωάννης Καρακώστας, νομικός, φιλόσοφος
Αθανάσιος Δρούγος, διεθνολόγος
Εργείλαος Τσιπάς, φιλόλογος, μηχανικός
Λεκάκης Γεώργιος, ιστορικός
Διαβάτης Γιάννης, Δημοσιογράφος
Ευρύμαχος Σερέτης, Μηχανολόγος Μηχανικός
Κων/νος Πάγκαλης, συγγραφέας, εκδότης

6th Sector: Upgrading of Social Institutions and citizens' training
A' department: Hellenism and Democracy Academy
Big lines of political science research on Democracy
We have already agreements with political scientists who are offering there services for education conferences about Democracy and its real meaning.
- What politicians are usually mean when talking about Democracy today, which is rather a parlementary oligarchy born in the kindom of Britain and not in Greece.
- The nature of choosing deputees by vote based on promises they usually are not keeping.
- Comparison with the way it was done in Athens securing that the chances of the rich was the same as the poor.
The big lines of Academy's political science research and related conferences are:
A) Democracy as a condition for securing the National Independence
B) Democracy and Public Interest.
C) Democracy as a guarantee for the public interest and the human rights
D) Hellenism, Philosophy and Democracy, what are the ties ?
E) Religions and Democracy
F) Reestablishment of Democracy today
G) Collective Intelligence, the way average non educated People when in large assembly, could decide correctly on their own live's matters.

A video with an inerview of the writer of the revealing Book "The Democracy of Ephialtes" https://youtu.be/bGqAPSeOhgw

 
                Τμήμα Β' 6ου Τομέα                      

Οικολογία και Ευζήν
Αποδοχή της Σύμπραξης μας Μηχανικών ως μέλους της Εταιρείας Βουνών (Mountain Partnership) του Οργανισμού FAO του ΟΗΕ.
Παρακάτω η επιστολή καλωσορίσματος στην Εταιρεία Βουνών
Rome, 20 February 2019
Dear Mr Vamvakousis,
We are very pleased to welcome the Hellenic Engineers Cooperative as a member of the Mountain Partnership. We look forward to working together with the common goal of achieving sustainable mountain development around the world. We encourage the exchange of knowledge, information, expertise and resources among our global membership, and to that end invite you to propose and take part in initiatives that improve the quality of life and sustain healthy environments in the world’s mountain regions. We are confident that the Hellenic Engineers Cooperative will not only benefit from what the Partnership has to offer, but will also contribute significantly to realizing our agreed upon objectives and vision.
Please be reminded that membership is for four years, after which it may be renewed. Your membership will expire in February 2023.
We encourage you to visit the Mountain Partnership website for news, events and information about the activities and members of the Mountain Partnership.
We appreciate the commitment, energy and broad experience that the Hellenic Engineers Cooperative will bring to this international alliance.
Sincerely,
Yuka Makino
Coordinator
Mountain Partnership Secretariat
Mountain Partnership Secretariat - Food and Agriculture Organization (FAO) of the United Nations
Viale delle Terme di Caracalla - 00153 Rome, Italy
Fax: +39 06 5705-5137. E-mail: info@mountainpartnership.org.
Web site: www.mountainpartnership.org


Σχετική η δραστηριότητα μας στον σχεδιασμό και το marketing του
ΠΆΡΝΙΣ, Ορειβατικό Κέντρο Διαμονής και Ορεινής Πεζοπορίας
PARNIS, Mountaineering Center for Housing and Mountain Hiking
Σταθμός υποστήριξης πεζοπόρων του βουνού (hikers) στις πολλές διαδρομές που ξεκινάνε από την θέση οδός Ημαθίας 3 στην άνω άκρη του οικισμού των Θρακομακεδόνων  σε υψόμετρο 510 / 560 μέτρων.
Αριστερά κάτοψη ισογείου και α' ορόφου των κορμόσπιτων φιλανδικού τύπου

Κάτοψη του συγκροτήματος στο κέντρο

Πισίνα στην πρόσοψη
. Διαμονή ορειβατών και πεζοπόρων από Ελλάδα και εξωτερικό σε οικίσκους – κορμόσπιτα από κορμούς δένδρων τύπου Φιλανδικό σπίτι σε ανοικίαση με το σύστημα airbnb ή ισοδύναμο.
. Υπηρεσίες φύλαξης/απασχόλησης παιδιών 2 έως 7 ετών και ηλικιωμένων που δεν μπορούν να
ακολουθούν τους περιπατητές στις διαδρομές του βουνού
. Υπηρεσίες οδηγού για τους περιπατητές αναρριχητές με λογικό κόστος ανά περιπατητή, οδηγό και διαδρομή. 
. Υπηρεσίες εκπαίδευσης σε αναρρίχηση με σκοινιά μέσα στο οικόπεδο το οποίο έχει κατάλληλα βραχώδη τμήματα αλλά και γύρω στο δάσος. Επίσης υπηρεσίες ενοικίασης ατομικού εξοπλισμού αναρρίχησης.
. Υπηρεσίες αναγνώρισης άγριων χόρτων και βοτάνων σε αφθονία μέσα και έξω από το οικόπεδο. Βοτανόκηπος
. Εξοπλισμός αναρρίχησης για ενοικίαση,
. Υπαίθριο αμφιθέατρο πάνω στους διαμορφωμένους βράχους για 60 άτομα:
. Διάθεση υγιεινών σνακς και ψυγείο για υγρά-χυμούς
Πατάτε το DONATE και βάζετε ένα ποσό υπέρ της δημιουργίας του σταθμού εκκίνησης διαδρομών στην Πάρνηθα από την μη κερδοσκοπική κοινωνική συνεταιριστική μας επιχείρηση
Βίντεο παρουσίασης του αρχικού σχεδίου μας για σταθμό ορειβατών

Αν χρειάζεστε οδηγό για το μονοπάτι σε όλη σας την πορεία απευθυνθείτε σε εμάς να το κανονίσουμε, ήδη από σήμερα, πριν συμπληρωθούν τα έργα του σταθμού.  
Γευτείτε τις χαρές της φύσης, το αξίζετε !

 Εργασίες διαμόρφωσης πρόσοψης με παραδοσιακό πέτρινο τοίχο και διαμόρφωση εσωτερικού
πλατώ/πάρκιν τον Οκτώβριο 2018

Δορυφορική άποψη. Με κίτρινο βέλος η πρόσοψη επί της Ημαθίας 3. Με κόκκινη γραμμή ένα από τα μονοπάτια που ξεκινάνε από το σημείο.
Προσφέρουμε αντίδωρα σε αντάλλαγμα της συνεισφοράς σας μέσω του DONATE ή και απ’ ευθείας σε συνεννόηση με τον συντονιστή μας:
Αντίδωρο 1: Για συνεισφορά σας των 40 ευρώ: οδηγό για 1 ζευγάρι, μέχρι και 5ωρη πορεία σε μονοπάτι επιλογής σας που ξεκινάει από το Parnis. Διαθεσιμότητα άμεση τα Σαββατοκύριακα.  Διαθέσιμη ποσότητα 10 αντίδωρα.
 (Για ομάδες άνω των 8ατόμων κανονισμοί ασφαλείας επιβάλλουν 3 οδηγούς. Υπολογίστε κόστος 30 ευρώ ανά περιπατητή και οδηγό γενικά).
Αντίδωρο 2: Για συνεισφορά σας 200 ευρώ:  Μια 3διάστατη αρχιτεκτονική φωτορεαλιστική απεικόνιση σε μέγεθος Α3 της τελικής μορφής του διαμορφωμένου χώρου του Parnis. Έργο του μέλους μας αρχιτέκτονα και ζωγράφου Σταύρου Βιδάλη. Περιλαμβάνει τα διαμορφωμένα μονοπάτια και τα σημεία περισυλλογής, διαλογισμού και απόλαυσης της πανοραμικής θέας που έχετε από το Parnis σε όλο το λεκανοπέδιο από τον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό τον Υμηττό και την Πεντέλη.
Αντίδωρο 3: Για συνεισφορά σας των 620 ευρώ, Διαμονή σε πολυτελές διαμέρισμα για 1 ζευγάρι και μία εβδομάδα B/B μαζί και το αντίδωρο 2 για τις 2 από τις 7 ημέρες διαμονής με την εγγύηση της Airbnb.
Αντίδωρο 4: Για συνεισφορά σας 2.000 ευρώ:  1 Πίνακας ζωγραφικής  του Σταύρου Βιδάλη, κατ' επιλογήν από πρόταση του 5 πινάκων, διαστάσεων 1 επί 1,5 μέτρων περίπου. Δείγματα της δουλειάς του στο http://vidalisart.blogspot.gr/ Διαθέσιμοι 5 πίνακες άμεσα. Σχετικό και το λινκ https://www.saatchiart.com/account/artworks/1138026


Αντίδωρο 5: Για συνεισφορά σας 600 ευρώ θα έχετε άμεσα:  Ερευνητικές υπηρεσίες μη καταστροφικών ελέγχων του υφιστάμενου κτηρίου που σας ενδιαφέρει (σπιτιού σας) προκειμένου με υψηλή αξιοπιστία να μετρηθεί ο δείκτης αντισεισμικότητας του φέροντος οργανισμού (υποστυλώματα, δοκοί, πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος). Οι διπλωματούχοι εξειδικευμένοι δομοστατικοί πολιτικοί μηχανικοί που επανδρώνουν την «ΚοινΣΕπ Σύμπραξη Μηχανικών ΤΕΕ » τυγχάνουν ιδιοκτήτες υπερσύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού, διαθέτουν δε 20ετή και πλέον εμπειρία στον τομέα τεστ, επισκευής, αποκατάστασης, ενίσχυσης κατασκευών μετά από σεισμό, πυρκαγιά, διάβρωση, καθίζηση και παρεμφερείς ζημίες.  Θα ακολουθεί τεχνική έκθεση αξιολόγησης αποτελεσμάτων των ερευνών καθώς και πολύ συγκεκριμένες δομοστατικές συμβουλές-οδηγίες-προτάσεις για την βελτίωση-αποκατάσταση του ερευνώμενου κτηρίου καθώς και ακριβής προκοστολόγηση των εργασιών που πιθανόν απαιτηθούν.  Διαθεσιμότητα άμεση.       Σχετικά στο https://hellenicengineerscooptee.blogspot.gr/p/blog-page_90.html και το
Σχόλια

 1. Attn Professor Dr John Ioannidis
  Κύριε Καθηγητά,
  Παρακολουθώ συχνά τις αναρτήσεις, δημοσιεύσεις (κοινωνικού ενδιαφέροντος) και συνεντεύξεις σας και θαυμάζω την κοινωνική σας ευαισθησία, οξυδέρκεια και γνώσεις σας.
  Είμαι φίλος και παλιός συναγωνιστής του Ιατρού Ανδρέα Γιανουλόπουλου ενώ συντονίζω και τον Τομέα ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, της Σύμπραξης Μηχανικών.

  Έχω μια πρόταση να σας υποβάλω που ίσως την βρείτε ενδιαφέρουσα και κατ' εμέ θα έλυνε τα προβλήματα των επιδημιών/πανδημιών όπως του Covid-19
  Εξατομικευμένα Πρωτόκολλα ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού Συστήματος
  Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού θα έπρεπε να γίνεται με βάση ιατρική εξέταση του κάθε πολίτη.
  Έτσι ώστε να μπορεί ο γιατρός να ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο ενίσχυσης του ανοσοποιητικού κάθε πολίτη χωριστά και με βάση τις αρχές της Ιατρικής και φυσιοθεραπείας του Ιπποκράτη.
  Δοκιμάζοντας στον εαυτό μου διάφορες μεθόδους τόσο της σύγχρονης ιατρικής όσο και της εναλλακτικής, έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα όμως με κάθε επιφύλαξη για το αν είναι τα βέλτιστα για την περίπτωση μου.
  Σίγουρα με έχουν βοηθήσει να έχω ένα καλό ανοσοποιητικό και να μην αρρωσταίνω εύκολα.
  Έδωσα βάρος στην βιταμίνη C και τα αμινοξέα όπως η Λυσίνη που το ανθρώπινο σώμα δεν παράγει. Επίσης στην D3 την οποία μετράω το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους. Επίσης στον ψευδάργυρο, μαγνήσιο και τα Ω3 λιπαρά (μουρουνέλαιο).

  Ακούμε όμως και πολλές άλλες προτάσεις και διαφημίσεις άλλων συμπληρωμάτων διατροφής που μας κατακλύζουν: Υπερτροφές, Αλόη Βέρα, Σπιρουλίνα κ.ο.κ.
  Πρόβλημα είναι ότι η προληπτική αγωγή που κάνει κάποιος βασίζεται μεν σε πληροφορίες ινστιτούτων ή ιατρών της εναλλακτικής ιατρικής κυρίως, αλλά ο ιατρός δεν μελετάει την περίπτωση του καθενός μας ώστε να μας προτείνει αγωγή ειδικά για την περίπτωση μας.
  Υπάρχουν εκατοντάδες βότανα και συμπληρώματα διατροφής βασιζόμενα σε αυτά.
  Ποια θα ήταν τα πλέον ενδεδειγμένα για την περίπτωση του καθενός μας;

  ΠΡΌΤΑΣΗ: Ο ιατρικός κόσμος να μελετήσει τρόπους ώστε να μπορεί να προτείνει στον καθένα μας εξατομικευμένα πρωτόκολλα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.
  Αλλιώς θα συνεχίσει να μιλάει για αναμενόμενο θαυματουργά «εμβόλιο» για «φάρμακα» κ.ο.κ.
  Όταν συμβαίνει κάποια επιδημία ή πανδημία, να λέει και να υπαναχωρεί και γενικά να βλέπει να υποβαθμίζεται η αξιοπιστία της ιατρικής επιστήμης.

  Οι Πυθαγόρειοι είχαν δώσει μια κλίμακα αξίας ειδικοτήτων με βάση την χρησιμότητα τους υπέρ της Κοινωνίας:
  Σοφός, Φιλόσοφος, Τεχνίτης, Επιστήμονας
  Βέβαια είχαν άλλα κριτήρια: η Κοινωνία για τους Έλληνες ήταν ο Άρχων και η πρώτη αξία.
  Σήμερα η επί 2342 χρόνια Ολιγαρχία και οι υπήκοοι της θεωρούν την Κοινωνία επαίτη και την ελεημονούν με κάποιο «Κοινωνικό Ιατρείο» ίσως, ενώ ασκούν και κάποιες «Κοινωνικές πολιτικές».
  Γενικά στην Κοινωνία της φέρονται ως ελεήμονες Φιλάνθρωποι (βλέπε φιλανθρωπικά ιδρύματα του Μπιλ Γκέιτς)!
  Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσα την πρόταση μας
  Στην διάθεση σας πάντα
  Δρ Μηχανικός Γεώργιος Βαμβακούσης
  Πρόεδρος Δ.Ε.
  Συντονιστής Τομέα Ακαδημίας Ελληνισμού και Δημοκρατίας
  https://democracy688128719.wordpress.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή όλους μας απασχολεί η πανδημία, μας φοβίζει, ενίοτε δε επηρεάζοντας την σκέψη, δίνοντας έτσι ευκαιρία σε οργανωμένα συμφέροντα να επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν, σκέφτηκα ότι η φύση έχει την λύση την οποία βέλτιστα προσεγγίζει η Ιατρική του Ιπποκράτη.
  Τον Έλληνα που δίδαξε την ανθρωπότητα ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τεράστιες δυνάμεις αυτοίασης αρκεί να του επιτρέψουμε να τις εκδηλώσει. Γι αυτό και ως πρώτο βήμα για την ίαση σοβαρών ασθενειών είχε την ολιγοήμερη ΝΗΣΤΕΊΑ δλδ παύση λήψης κάθε είδους τροφής για 2, 3 ή και 5 ημέρες.
  Πρωτόκολλα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού
  Παρακολουθώ συχνά τις αναρτήσεις, δημοσιεύσεις (κοινωνικού ενδιαφέροντος) και συνεντεύξεις πολλών άξιων διδακτόρων / καθηγητών Πανεπιστημίων παγκόσμια και θαυμάζω πολλών εξ αυτών την κοινωνική τους ευαισθησία, οξυδέρκεια και γνώσεις.
  Εν τούτοις δεν έχουμε δει ακόμη την Ιατρική κοινότητα να προτείνει μεθόδους ολιστικής προσέγγισης για την αποτελεσματική ενδυνάμωση του ανθρώπινου οργανισμού κατά των επιδημιών. Η Ιατρική Κοινότητα εμφανίζεται ωσάν να έχει εναποθέσει την δημόσια υγεία στις φαρμακοβιομηχανίες και έτσι έμμεσα στις "αγορές" !
  Η ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ, τομέας μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, της Σύμπραξης Μηχανικών ΤΕΕ, έχει μια πρόταση να υποβάλει που ίσως θα έλυνε τα προβλήματα των επιδημιών/πανδημιών όπως του Covid-19, προβλήματα που απορυθμίζουν και ανατρέπουν τις ανθρώπινες Κοινωνίες σε βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
  Θα προτείναμε επιστημονική έρευνα για ανάπτυξη μεθόδων σύνταξης και πρότασης στον καθένα μας Εξατομικευμένων Πρωτοκόλλων ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού Συστήματος


  Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού εξατομικευμένα έπρεπε να γίνεται με βάση το ιατρικό ιστορικό του κάθε πολίτη. Έτσι ώστε να μπορεί αυτό να μελετηθεί εξατομικευμένα με βάση τις αρχές της Ιατρικής και φυσιοθεραπείας του Ιπποκράτη.
  Δοκιμάζοντας στον εαυτό μας διάφορες μεθόδους τόσο της σύγχρονης ιατρικής όσο και της εναλλακτικής, βγάζουμε κάποια συμπεράσματα όσον αφορά μεθόδους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, όμως με κάθε επιφύλαξη για το αν είναι τα βέλτιστα για την κάθε περίπτωση.
  Παράδειγμα: Δίνουμε βάρος στην βιταμίνη C και τα αμινοξέα όπως η Λυσίνη, που το ανθρώπινο σώμα δεν παράγει. Επίσης στην D3 την οποία μετράμε περιοδικά κάθε χρόνο. Επίσης στον ψευδάργυρο, μαγνήσιο και τα Ω3 λιπαρά (μουρουνέλαιο).
  Ακούμε όμως και πολλές άλλες προτάσεις και διαφημίσεις άλλων συμπληρωμάτων διατροφής που μας κατακλύζουν: Υπερτροφές, Αλόη Βέρα, Σαφράν, γενικά αντιοξειδωτικά, Σπιρουλίνα κ.ο.κ.
  Το πρόβλημα είναι ότι η προληπτική αγωγή που κάνει κάποιος βασίζεται μεν σε πληροφορίες ινστιτούτων ή ιατρών της εναλλακτικής ιατρικής κυρίως, αλλά η περίπτωση του καθενός μας δεν μελετάται εξατομικευμένα ώστε να μας προτείνει την βέλτιστη αγωγή ειδικά για την περίπτωση μας.
  Υπάρχουν εκατοντάδες βότανα και συμπληρώματα διατροφής βασιζόμενα σε αυτά. Ποια να διαλέξουμε και ποια θα ήταν τα πλέον ενδεδειγμένα για την περίπτωση του καθενός μας;
  Άρα χρειάζεται ο ιατρικός κόσμος να μελετήσει τρόπους ώστε να μπορεί να προτείνει στον καθένα μας εξατομικευμένα πρωτόκολλα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.
  Αλλιώς όταν συμβαίνει κάποια επιδημία ή πανδημία, ο ιατρικός κόσμος θα συνεχίσει να μιλάει για αναμενόμενο θαυματουργά «εμβόλιο» για «φάρμακα» κ.ο.κ., συχνά στην συνέχεια να υπαναχωρεί και γενικά να βλέπουμε έτσι να υποβαθμίζεται η αξιοπιστία της ιατρικής επιστήμης.

  Οι Πυθαγόρειοι είχαν δώσει μια κλίμακα αξίας ειδικοτήτων με βάση την χρησιμότητα τους υπέρ της Κοινωνίας:
  Σοφός, Φιλόσοφος, Τεχνίτης, Επιστήμονας
  Βέβαια τότε είχαν άλλα κριτήρια: η Κοινωνία για τους Έλληνες ήταν ο Άρχων και η πρώτη αξία.
  Σήμερα η παγκόσμια Ολιγαρχία και οι υπήκοοι της θεωρούν την Κοινωνία επαίτη και την ελεημονούν με κάποιο «Κοινωνικό Ιατρείο» ίσως, ενώ ασκούν και κάποιες «Κοινωνικές πολιτικές».
  Γενικά στην Κοινωνία της φέρονται ως ελεήμονες Φιλάνθρωποι (βλέπε φιλανθρωπικά ιδρύματα του Μπιλ Γκέιτς)!
  Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσα την πρόταση μας
  https://hellenicengineerscooptee.blogspot.com/p/blog-page_6.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου